Kanarinci uvjerljivo slavili nad favoriziranim Uljanikom

Napisao/la  Datum: 27.08.2017.
U otvaranju prvenstva, rovinjski su "kanarinci" pokazali i srce i dušu, te su sa visokih 4:1 ispratili "brodograditelje" sa Valbrune. 
 
Kada se uzme u obzir da je pripremna utakmica ove dvije momčadi završila uvjerljivom pobjedom Uljanika od 7:2, tada samo možemo konstatirati da su igrači Rovinja u ovih mjesec dana napravili izuzetan pomak. 
 
Počelo je prigodom Uljanika koju brani Cindrić i daje vjetar u leđa svojim suigračima pa se Špiranac sredinom prvog dijela najbolje snalazi u 16-ercu Puljana i pogađa za 1:0. 
 
Nekoliko minuta nakon toga Pamić Adrian je s leđa srušen u kaznenom prostoru ali sudac Merle ostaje nijem. Drugi Pamić, Sandi, u 30-oj promašuje mrtvu priliku, ali onda Rudela desetak minuta kasnije postavlja 2:0. Samo dvije minute nakon toga puljani smanjuju.
 
U nastavku, samo jedna ekipa na terenu, ona domaća. Nakon prekršaja na Špirancu, Rudela s bijele točke povisuje na 3:1, a Stojanov samo minutu nakon što je ušao u igru pogađa za konačnih 4:1. Do kraja, Uljanik je dobro i prošao jer su "kanarinci" zapucali još tri mrtve prilike.
 
"Sasvim solidan ulazak u prvenstvo. Moglo je to još bolje da nismo u završnici utakmice bili onakvi kakvi ne želim da budemo" - kratak je bio nakon utakmice domaći trener. 
 
Rovinj: Cindrić, Pamić A., Bernobić (od 75. Rojnić), Tanković, Hasanbegović, Pamić S. (od 77. Butući), Hoxha, Rudela, Špiranac (od 65. Stojanov), Maružin (od 58. Kazalac), Matošević (od 82. Karlović M.)