Peruško uoči početka lige: Očekujemo još jednu uspješnu sezonu

Napisao/la  Datum: 22.08.2017.

Nakon mjesec dana priprema i odigravanja brojnih prijateljskih utakmica, ovog vikenda započinje nova sezona. Među 16 ekipa 4. Hrvatske nogometne lige zapad nalazi se i naša ekipa Rovinja ali i tri novopridošlice, ekipa Vihora iz Baške, Borac iz Bakra te Uljanik iz Pule s kojima naši Kanarinci ove subote od 17:30h otvaraju novu sezonu na stadionu Valbruna.

Uoči prvog kola razgovarali smo sa trenerom Zoranom Peruškom koji se osvrnuo i na očekivanja od nove sezone:

Moram biti najiskreniji i reći da nisam u potpunosti zadovoljan sa odrađenim pripremama jer smo imali dosta problema oko rada igrača tijekom turističke sezone, no nismo jedini sa tim problemom pa u tome ne treba tražiti nekakav alibi. Očekujem da se u narednom periodu dižemo iz tjedna u tjedan te sam mišljenja ukoliko nas budu zaobišle ozljede, i uz malo uvijek neophodne sportske sreće, koju ćemo svakako trebati i sami isprovocirati, možemo očekivati jednu uspješnu sezonu.

U odnosu na prošlu sezonu u redovima žuto-plavih puno je novih lica, kako su se oni prilagodili na novu sredinu?

Je, istina, puno je novih lica, no prilagodba nikada nije bila problem u našoj svlačionici. Igrači koji su došli iz drugih sredina vrlo su se brzo adaptirali, a dečki iz našeg omladinskog pogona također su ozbiljno prionuli radu. Ma sve su to jako pošteni i karakterni momci, tako da prilagodba jednih na druge nije bila nikakav problem. U prvoj utakmici u novoj sezoni, na Valbrunu dolazi novi ligaš, ekipa Uljanika od kojih su naši seniori, u prvoj prijateljskoj utakmici poraženi. Što očekujete od subotnje utakmice?

Očekujem dobru utakmicu jer se radi o suparniku koji je već nekoliko godina zajedno i dolazi u ligu kao prvak Županije te je samim tim u pozitivnom tonusu. Naravno, naša prva pripremna utakmica odigrana protiv njih prije mjesec dana nije nikakvo mjerilo. Toga smo svjesni i mi ali vjerujem i igrači Uljanika. U svakom slučaju, publika će moći vidjeti na djelu dvije dobre momčadi u derbiju prvog kola.

Za sam kraj, vaša poruka igračima i publici?

Bez stopostotnog pristupa svakom treningu i svakoj utakmici iluzorno je očekivati dobar rezultat. Uvjeren sam da su moji momci to shvatili tijekom ovih mjesec dana i da će u svakoj utakmici dati apsolutno sve što mogu u datom trenutku A to bi trebala biti dobra pozivnica našoj publici koja se prošle sezone u nešto većem broju počela vraćati na Valbrunu. Osobno bih volio da se taj trend nastavi i ove godine. No, sve je na nama. Ukoliko budemo imali pravi pristup, gledljivu igru i dobar rezultat kao lani publika će to znati nagraditi rekao je za klupsku stranicu, trener seniora Zoran Peruško.

Vidimo se ove subote od 17:30h na Valbruni na utakmici prvog kola 4. HNL Zapad