Seniori kreću sa pripremama za novu sezonu

Napisao/la  Datum: 21.07.2017.

U ponedjeljak, 24.7. u 20:00 ponovno će se zakotrljati lopta na rovinjskoj Valbruni kada će sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu krenuti seniori Rovinja.

Nakon prošlogodišnjeg šestog mjesta Rovinjci se i ove godine nadaju solidnom plasmanu.

"Nekih igrača više nema u Klubu, morali smo im se zahvaliti na svemu učinjenom u prošloj sezoni, no, mislim da smo se ovoga puta za razliku od zimskog prijelaznog roka, ciljano uspjeli ekipirati sa tri iskusna igrača, povratnikom Bobićem, zatim Sandijem Pamićem te Manuelom Rudelom koji je došao iz Pazinke. Ujedno smo doveli Florijana Cindrića, dosadašnjeg vratara fažanske Mladosti obzirom da će se prošlogodišnji vratar Antonio Pavlić okušati u pazinskom trećeligašu. Kadrovska politika Kluba je takva da želimo i ove godine afirmirati ponekog mladog igrača, a ja sam osobno mišljenja da je to ispravna politika, pa smo u rad sa prvom momčadi priključili petoricu 16-godišnjaka koji su skrenuli pozornost na sebe jako dobrim igrama u kadetskoj kategoriji prošle godine. To su Ivan Rojnić, Luka Paulinić, Matej i Karlo Karlović te Andrea Maružin. Vjerujem da ćemo i ove godine sa još više domaćih izdanaka nogometne škole Rovinja, biti kompetitivni te se nadam jednoj mirnoj sezoni" rekao  je uoči početka priprema, trener Zoran Peruško.

Kanarinci su dogovorili i pripremne oglede pa će tako na Valbruni dočekati, 29.7 Uljanik a 5.8. Pazinku. Dan kasnije gosti Valbrune su juniori prvoligaša Istre 1961, a 9.8 dolazi labinski Rudar. Veli Vrh stiže 12.8 dok su slobodni termini 16 i 19.8 za koje se još traži suparnik. Prvenstvo starta posljednje subote u mjesecu kolovozu.