Pobjeda Rovinja u lokalnom derbiju

Napisao/la  Datum: 25.03.2017.

U napetoj, obostrano kvalitetnoj utakmici u kojoj je Rovinj dominirao, trobod je ostao na Valbruni. 

 
Iako je za domaćina počelo šokantno jer je Funtana povela u osmoj minuti nakon pogreške vratara Božića. No, "kanarince" to nije omelo jer su do kraja prvog poluvremena bili dominantna momčad dok su se gosti grčevito branili. No, na poluvrijeme se otišlo vodstvom gostiju.
 
Već u prvoj minuti nastavka poravnanje. Baltić je poslao upotrebljivu loptu sa boka na koju su gosti loše reagirali pa ista odsjeda u suprotnom kutu vratara Lisjaka. Nastavila se dominacija domaćina pa Kazalac odlično reagira nakon udarca Pamića i obrane Lisjaka te posprema loptu za domaću pobjedu.
 
Do kraja utakmice nervozni gosti ostaju bez dva igrača no domaćin to ne koristi ali svejedno bilježi novi trobod.
 
"Potpuno smo dominirali a posebno dok smo brojčano bili u egalu. Imali smo posjed, vjerojatno od 75-80 posto i diktirali ritam utakmice. Poremetili smo se i loše reagirali nakon što smo imali višak igrača no na kraju ipak zasluženo slavili. Čestitam igračima na vrlo vrijedna tri boda, protiv zaista agresivnog protivnika" rekao je Peruško.
 
Rovinj: Božić, Marinović (od 70. Gjurchinoski), Hasanbegović, Bilić, Tanković, Baltić, Škiljan, Pamić, Špiranac (od 88. Bernobić), Kazalac (od 78. Vošten), Matošević