Peruško uoči Lokomotive: Ovo je naša najzahtjevnija utakmica

Napisao/la  Datum: 01.03.2017.

 

Nakon dvomjesečnih priprema i odigravanja prijateljskih utakmica, ovog vikenda nastavlja se se natjecanjem u sklopu Međužupanijske nogometne lige. Tim povodom odlučili smo napraviti kratki intervju sa trenerom prve ekipe Zoranom Peruškom. 

Za početak, kako su protekle cjelokupne pripreme?

Podijelio bih ih u tri dijela. Prva tri tjedna, četvrti tjedan, te posljednja dva tjedna. U prva tri tjedna sve je bilo pod kontrolom, no, četvrti nas je tjedan zatekao odlaskom trojice igrača. Posebno nas je to pogodilo psihološki jer je ostavilo traga i na starosjediocima u svlačionici ali i na novopridošlim igračima. No, konsolidirali smo se, ponajviše u glavi i napravili ono jedino moguće, nastavili dalje normalno.

Odlasci Manuela Pamića, Maružina, Bobića, Perkovića i Jozića su dakle nadoknađeni?

U potpunosti i na to se ne treba više obazirati. Naravno da bih bio najsretniji da su svi oni ostali i da su nam stigli svi novi koji jesu, ali iluzorno bi bilo tako nešto očekivati da se dogodi. Svaki je prijelazni rok pomalo stresan, ali uvijek u Rovinju iz njega izađemo psihološki jači.

Rezultati pripremnih ogleda nisu bili zadovoljavajući?

Slažem se, ali je igra bila na zavidnoj razini gotovo svaku utakmicu i to protiv zaista eminentnih protivnika. Sučelili smo se sa tri drugoligaške momčadi, jednom austrijskom s vrha njihove treće lige i dva naša direktna konkurenta u ligi za visok plasman i u svakoj smo utakmici bili i više nego konkurentni. Bile su to zahtjevne utakmice koje su pokazale da smo na dobrom putu, ponavljam, bez obzira što rezultati nisu bili na razini same igre.

Izgled Rovinja po linijama. Vratari? Kakva nam je uža obrana nakon odlazaka Bobića Manuela Pamića, Jozića?

Što se vratara tiče, Pavlić i Božić su jedan drugome zdrava konkurencija i tako moraju nastaviti, neovisno o tome što je Pavlić u prednosti.

Zadnja linija nam je samopouzdana, teži nadigravanju, građenju igre, ponekad i više od onoga što bih ja želio, no neću ih u tome sputavati. Uz Hasanbegovića i Moscardu koji se polako ali sigurno oporavljaju od ozljeda, jako puno smo dobili sa Manolom Bilićem ali jedno od meni posebnih otkrića je junior Leonard Šverko iza kojega su zaista kvalitetne pripreme a prigodu koju je dobio lijepo je i pametno iskoristio. Mlad je, biti će kod njega amplituda u igri ali treba biti strpljiv, i on i mi, jer je veliki zalog za budućnost. Ujedno smo razigravali i varijante sa kapetanom Tankovićem na poziciji stopera što se isto pokazalo kao dobro rješenje.

Bočni igrači? I tu imamo novosti?

Istina. Vratio nam se Marinović, tu je Stojanov koji je pokazao da na njega isto možemo ozbiljno računati. Adrian Pamić, iako po naravi, vezni igrač, može pozatvarati svojom trkom jako puno dok je Baltić svoju standardnost i nesklonost oscilacijama pokazao još na jesen a na tom je putu i sada.

Slatke brige u veznoj liniji unatoč podosta noviteta?

Da, tako je, dobro ste to uočili. Dolazak Škiljana donio je stanovitu mirnoću i lucidnost u našu igru, Vošten je ozbiljno prionuo poslu i veliki je dobitak, dok o kapetanu, ranije spomenutom, Tankoviću, ne treba puno trošiti riječi. Tu je i povratnik Atanas Gjurcinoski koji polako ali sigurno iz dana u dan pokazuje sve veći napredak u igri ali i u promišljanju nogometa, kao i već spomenuti Adrian Pamić kojemu za momčad ništa nije teško.

U napadu smo raznoliki. Mladi ali i iskusni. Kakve su tu dvojbe ako ih ima?

Recimo da su i ovdje slatke brige. Uz iskusnog Špiranca, te mlađe igrače, još juniore, Kazalca, Bernobića i Matoševića, dolazak Bojana Gjurcinoskog, po mom mišljenju, jednog od ponajboljih napadača lige dao nam je još jednu dimenziju više u napadačkim aspiracijama.

Konkurencija?

Nemamo je. Na nama je da idemo iz utakmice u utakmicu i gledamo samo sebe. Druge momčadi nas uopće ne interesiraju. Tu smo, pri vrhu, tu bi htjeli i ostati, ali i izdignuti se poneku stepenicu. San o naslovu? Ha, Rudar, Lošinj i Pazinka ističu gotovo svakodnevno, javno,
svoje ambicije o naslovu i to je njihovo pravo, njihov put. Mi ćemo se nadmetati, igrati, ne razbacivati se izjavama i ići iz subote u subotu.

A prva subota u tom nizu donosi prvo proljetno kolo i gostovanje na Kantridi kod posljednjeplasirane momčadi, riječke Lokomotive?

Usudio bih se reći da je u posljednje dvije godine koliko sam na klupi Rovinja ovo naša najzahtjevnija utakmica. Moji momci jako dobro znaju na što mislim kada to kažem. Odlazimo na Kantridu kao favoriti, no moramo biti pametni, agresivni i izuzetno koncentrirani kako bi ostvarili pozitivan rezultat, rekao je trener seniora Zoran Peruško uoči subotnjeg ogleda sa riječkom Lokomotivom.