Seniori poraženi od austrijskog trećeligaša

Napisao/la  Datum: 13.02.2017.

Utakmicu punu tempa svih 90 minuta, ali i oku lijepu i efikasnu, odigrali su danas Rovinj i B momčad austrijskog prvoligaša Wolfsbergera.

Austrijanci su bolje otvorili utakmicu i dominirali prvih 20-ak minuta kada su i poveli autogolom Baltića nakon kornera, a do kraja prvog dijela i povećali vodstvo iz najstrože kazne, premda su kanarinci imali dvije izuzetne prigode preko Bojana Gjurcinoskog i Matoševića. U nastavku čim se krenulo s centra jednom nepažnjom domaće obrane WAC povisuje na 3:0.

No, domaći se ne mire sa porazom već preko Škiljana i Kazalca smanjuju na 2:3 a potonjem je i poništen jedan pogodak. U samoj završnici tražeći izjednačujući pogodak, ipak je sijevnula jedna kontra gostiju koji poentiraju za konačnih 2:4

"Unatoč porazu, mogu reći da nisam nezadovoljan. Bio je ovo do sada najzahtjevniji suparnik ovih priprema i o konačnom pobjedniku odlučivale su nijanse. Naša obnovljena momčad polako dobija osnovne konture i do prvog kola biti ćemo potpuno spremni za sve izazove".

Slijedeći tjedan Rovinju donosi utakmice sa Rudarom u srijedu te sa Hrvatskim Dragovoljcem u subotu.

Rovinj: Pavlić (od 60. Denić), Marinović (od 60. Stojanov), Bilić, Tanković, Baltić, Škiljan, Vošten (od 46. Pamić), A. Gjurcinoski (od 46. Špiranac), B. Gjurcinoski (od 60. Grahovac), Bernobić (od 46. Kazalac), Matošević (od 60. Šverko)