Seniori započinju sa pripremama za proljetni dio natjecanja

Napisao/la  Datum: 20.01.2017.

U ponedjeljak u 17,00, na "trojci" Valbrune, okupiti će se na početku priprema rovinjski "kanarinci" te započeti svoj proljetni put, nadamo se, uspješan poput jesenskog.

"Bilo je odlazaka, na žalost, no svakog je prijelaznog roka to tako, pa za mene osobno to nije nikakav novitet te sam spreman zajedno sa momčadi napraviti sve da ostanemo na tragu jedne jako dobre jeseni.

Napustio nas je Manuel Perković koji je otišao u njemačkog petoligaša, dok Davide Jozić pokušava ostvariti transfer u srpsku drugu ligu. No, kompletniji smo za Filipa Marinovića koji je jesen proveo u Zagrebu te Viktora Voštena koji je sanirao ozljedu. Ujedno se nadam da će nam se priključiti i Goran Grahovac, nekadašnji naš igrač, koji se vratio kući nakon završenog fakulteta u Zagrebu.

Naravno, obzirom na činjenicu da je prijelazni rok otvoren do konca veljače, do njegovog isteka, moguće su naravno, još poneke promjene, no, nadam se minimalne. Ujedno, kao i svake godine priključiti ću, još nekoliko juniora, te se nadam, da će me svojim zalaganjem natjerati da ozbiljno računam na njih"

Inače, nedjelja će biti slobodan dan za rovinjske nogometaše tijekom priprema, dok će u svim ostalim danima akumulirati snagu za predstojeće izazove. Dogovorene su i pripremne utakmice, koje će "kanarinci" igrati na svojoj Valbruni pa tako 1.2 dolazi labinski Rudar, 4.2 Pazinka, 12.2 "B" momčad austrijskog Wolfsbergera, 15.2 Koblenz, 18.2 vodeći županijski ligaš Uljanik, te 25.2 fažanska Mladost.

"U potrazi smo za još dva suparnika za 8.2 i 22.2, no obzirom na broj momčadi koje su u to vrijeme na pripremama u Rovinju, njihov pronalazak ne bi trebao biti veliki problem"

Peta pozicija nakon jeseni i četiri boda zaostatka za vodećim Lošinjem, u Rovinju se ne čine nedodirljivom i nemogućom misijom.

"Je, istina je da je jesen bila dosta dobra, a osim samog položaja na ljestvici, mene još više raduje činjenica da imamo samo dva poraza te niz od deset utakmica bez poraza. Uz to, ponovno smo kao i prethodnih godina afirmirali veliki broj mladih igrača koji igraju sve značajniju ulogu u našoj momčadi. Da li smo spremni za još ponešto više? Vjerujem da jesmo, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Ono što mene okupira rezultatski u ovom trenutku, je jedino utakmica prvog proljetnog kola protiv riječke Lokomotive. Ništa više."