Jokeri sa klupe donijeli zasluženi bod Rovinju

Napisao/la  Datum: 26.11.2016.

Posljednju utakmicu u jesenskom djelu natjecanja odigrali su nogometaši Rovinja i Rudara ove subote na Valbruni. Istarski derbi 14. kola MŽNL opravdao je očekivanja 200-injak prisutnih gledatelja.

Od samog početka krenulo je nadigravanje i nadmudrivanje rovinjskih i labinskih nogometaša no prvi su poveli gosti iz Labina. Iako nisu iskoristili priliku sa jedanaest metara, točnije rovinjski vratar Pavlić je sjajno obranio udarac, Labinjani su nekoliko minuta kasnije sjajno poentirali glavom.

Izjednačenje Rovinju donosi 16-godišnji Luka Matošević kojeg trener Peruško uvodi u igru na poluvremenu. 

Posljednjih 30 minuta igre donosi puno uzbuđenja sa obje strane ali i agresivnije igre koju je sudac Vučinić znao smiriti tek brojnim žutim kartonima.

Novo vodstvo Rudaru u 69. minuti utakmice donosi Juričić iz sjajnog slobodnjaka no ipak za zasluženu podjelu bodova u 88. minuti utakmice pobrinuo se još jedan joker sa klupe, Damir Kazalac koji je poentirao 30-ak sekundi nakon ulaska u igru točnije u prvom dodiru lopte.

Ovo je ujedno bila i posljednja domaća utakmica Kanarinaca u jesenskom djelu natjecanja. U idućem kolu žuto-plavi gostuju u Senju.