Rovinj i Pazinka na Valbruni podijelili bodove

Napisao/la  Datum: 10.10.2016.
U istarskom derbiju na Valbruni, Rovinj i Pazinka odigrali su 1:1.
 
Počeli su Rovinjci sa ranom prilikom Špiranca koji je presjekao jednu loptu, izašao sam ispred Funčića i oklijevao pa je prigoda za vodstvom propala. U prvih desetak minuta pokušali su izvana udarcima Pamić i Ruba ali je Funčić bio priseban. 
 
Prva opasnija prilika pred vratima domaćina donijela je vodstvo Pazinci kad je precizan bio Batel a nedugo nakon toga gosti su ostali sa igračem manje nakon isključenja Levaka.
 
Bude se nakon toga ponovno domaćini ali bez prave prilike a u zadnjoj minuti prvog dijela Batel još jednom izlazi sam pred Pavlića, no ovog puta domaći vratar spašava svoju mrežu.
 
U nastavku Rovinjci su dominirali a kada je u 60-oj minuti opravdano isključen još jedan gostujući igrač, domaćinu  su se širom otvoreila vrata ka pozitivnom rezultatu. No, jedino je Perković uspio izjednačiti i unatoč dominaciji do pobjede domaćin nije stigao.
 
"Čudna utakmica. Imali smo sve a dobili smo ništa. Nismo reagirali kako treba nakon što smo bili u brojčanoj prednosti. Gost se fanatično branio i uspio obraniti nešto što se činilo nemogućim i na tom zasluženom bodu mogu im samo čestitati. Možemo sad žaliti nad prolivenim al' od toga nema ništa. Treba ići dalje i današnje bodove probati nadoknaditi negdje u gostima. Po mogućnosti već u subotu" rekao je nakon susreta, trener Zoran Peruško.
 
Rovinj: Pavlić, Jozić, Hasanbegović, Bobić (od 32. Pamić M.), Baltić, Perković, Tanković, Pamić A., Ruba (od 71. Matošević), Špiranac (od 80. Ćosić), Maružin