Manuel Pamić potpisao za Rovinj

Napisao/la  Datum: 15.09.2016.

 

Nakon što je od samog početka priprema u trenažnom procesu u Klubu, Manuel Pamić od prošlog je tjedna novi član rovinjske svlačionice.

Najiskusnije je to ime koje je sletjelo u Klub u ovom prijelaznom roku, a Pamić će, naravno, već u subotu konkurirati za sastav u gostujućoj utakmici koju Rovinjci igraju u Funtani s početkom u 16,30.

Manuel Pamić je svoju nogometnu karijeru započeo u Žminju da bi kao teenager otišao u pulskog prvoligaša za kojega je odigrao pedesetak utakmica i do nedavno, bio najmlađi strijelac u povijesti Kluba (tu titulu mu je prije dvadesetak dana golom Dinamu oduzeo Ivor Ljubanović).

Nakon Istre 1961 igrački ga je put odveo u NK Rijeku u kojoj bilježi 40 nastupa za momčad s Kantride odakle ga otkupljuje Red Bull Salzburg gdje je bio standardan član postave sa nekadašnjim kapetanom Hrvatske nogometne reprezentacije i kasnijim izbornikom Nikom Kovačem.

Nakon Red Bulla, seli u prašku Spartu za koju bilježi stotinjak nastupa, a nogometni ga put preko talijanskog Chieva i Frosinonea vraća u Istru 1961 u prošloj natjecateljskoj sezoni.

Za razne dobne kategorije "vatrenih", Pamić bilježi i 21 nastup.

"Mislim da ne moram naglašavati koliko našoj momčadi znači Manuelov dolazak. Igrač je to kakvoga svaki trener u bilo kojem stupnju natjecanja može samo poželjeti. Osim samog igračkog značaja za našu momčad, naši su mlađi igrači dobili i jednog uzora koji svojim pristupom i iskustvom čitavoj momčadi daje jednu dimenziju više"