Trobod seniora protiv favoriziranog Grobničana

Napisao/la  Datum: 12.09.2016.
Još jedna fantastična nogometna predstava rovinjskih seniora na Valbruni. Gostujuća momčad sa četiri prvoligaška igrača u svom sastavu bila je blagi favorit protiv mladih Rovinjaca. No, na terenu sasvim druga slika.
 
Domaćin je zagospodario terenom i osim jedne poluprigode Prtenjače gostima nije davao puno izgleda. S druge strane, dojučerašnji rovinjski vratar Filip Peruško, u dva je navrata spasio goste od pogotka obranivši udarac Hasanbegovića iz slobodnog udarca te Špiranca glavom ispod same grede.
U nastavku na terenu ista slika. No, jedan nesporazum Tankovića i Bobića, gosti koriste i preko Prtenjače vode 0:1.
 
Uslijedilo je furioznih deset minuta domaćina. Vošten asistira Kazalcu koji poravnava u 60-oj, a samo dvije minute kasnije suradnja Voštena, Špiranca i Kazalca okreće u potpunosti utakmicu i Rovinj vodi 2:1. Priču je zaključio Hasanbegović iz kaznenog udarca nakon što je lopta nekog od gostujućih igrača pogodila u ruku.
 
"Raduje me izvedba danas. Bila je ovo jedna odlična utakmica u kojoj je presudio naš karakter. Bili smo dominantni čitavu utakmicu a vodstvo gostiju nije nas omelo. Dapače, još nas je ojačalo. Ovo je još uvijek nova momčad koja se još traži ali na dobrom smo putu da se i nađemo" rekao je trener Rovinja, Zoran Peruško.
 
Rovinj: Denić, Jozić, Hasanbegović, Bobić, Moscarda, Baltić, Marinović (od 58. Vošten), Tanković, Ruba (od 80. Perković), Kazalac (od 72. Matošević), Špiranac (od 63. Maružin)