Tri gola za tri boda na otvaranju prvenstva

Napisao/la  Datum: 28.08.2016.

Od prve do zadnje minute rovinjski seniori dominirali su u susretu prvog kola protiv riječke Lokomotive. Rastrčane i učinkovite Rovinjce u vodstvo je doveo Perković nakon kornera Voštena već u četvrtoj minuti. Krajem prvog dijela Hasanbegović pogađa vratnicu a na samom početku nastavka, Maružin gredu pa tako i sreća, na neki način, domaćinu okreće leđa.

No, trud dolazi na naplatu u posljednjih petnaestak minuta kada najprije Špiranac odlično upošljava Maružina koji zaobilazi gostujućeg vratara i poentira za 2:0, te nakon toga, kada Ćosić fantastično upošljava Jozića koji biva srušen pred gostujućim vratarom, a Hasanbegović rutinski pogađa za konačnih 3:0.

"Bilo je važno pokušati pobjedom otvoriti prvenstvo i u tome smo uspjeli. Čestitam svim svojim igračima na velikom htijenju, trudu i zalaganju po užasno teškim uvjetima za igru. Znao sam i ranije da smo potentna, mlada momčad, željna dokazivanja i nadam se da ovakvu izvedbu možemo ponavljati bez previše oscilacija i amplituda u igri. Od sutra se okrećemo Cresu, slijedećem suparniku" izjavio je nakon utakmice sa Lokomotivom, trener Zoran Peruško.

Rovinj: Denić, Jozić, Hasanbegović, Moscarda, Baltić, Vošten (od 80. Marinović), Tanković, Matošević, Perković (od 70. Ćosić), Maružin (od 85. Ruba), Đuričić (od 60. Špiranac)