Poraz seniora u prvoj pripremnoj utakmici

Napisao/la  Datum: 04.08.2016.

Nakon pet dana priprema, seniori Rovinja odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu uoči početka nove ligaške sezone.

Žuto-plavi su na rovinjskoj Valbruni ugostili juniore Istre 1961 od kojih su poraženi rezultatom 5:1 a jedini pogodak za Kanarince postigao je Matošević iz penala.

Trener Peruško u prvoj pripremnoj utakmici dao je priliku svim igračima koji su u trenažnom procesu, njih dvadesetak među kojima se ipak još uvijek vidi neuigranost što je i shvatljivo s obzirom da su prošli tjedan u ovom sastavu započeli sa pripremama.

Trener Rovinja Zoran Peruško nakon utakmice se osvrnuo na prvu utakmicu: "Previše je igrača prodefiliralo jučer kroz naše redove tijekom utakmice, da bih mogao dati nekakvu ocjenu. Plan je bio da i u narednoj utakmici, onoj koja se igra u nedjelju protiv Velog Vrha dam prigodu svim igračima koji su u trenažnom procesu, no od toga odustajem. Nakon, ali i prije današnjeg treninga, doći će do reduciranja postojećeg kadra.

Naime, slijedećeg tjedna sa radom započinju i kadetska i juniorska kategorija i sasvim je logično da ti igrači moraju trenirati sa svojom uzrasnom dobi, kako bi i u tim kategorijama njihovi treneri mogli pripremiti natjecateljsku sezonu na ispravan način. Određene ću juniore, zadržati u radu sa prvom momčadi, a određene, po potrebi pozivati. Jučerašnja je utakmica pokazala da nas čeka veliki posao. Opravdanja za veliki broj individualnih pogrešaka, nema. Pred nama su dva treninga i nedjeljna utakmica nakon koje ću podvući još jednu crtu te nakon nedjelje dodatno reducirati kadar, te pokušati pronaći alternativna rješenja ukoliko to bude bilo potrebno.'' rekao je za klupsku stranicu trener Zoran Peruško.