Veliko slavlje seniora na blatnjavoj Valbruni

Napisao/la  Datum: 21.11.2015.

Junačku i srčanu utakmicu odigrali su seniori Rovinja i Rudara koji su po kišnom i vjetrovitom vremenu odradili utakmicu 14. kola MŽNL-a. Dugo se u redovima Rovinja nije vidjela tolika požrtvovnost i želja za pobjedom što se u konačnici i isplatilo jer su igrači trenera Zorana Pergostiju služeno slavili rezultatom 3:2.

Poveli su žuto-plavi već u 8. minuti utakmice nakon ubačaja Vujičića nakon čega gostujući Licul posprema u svoju mrežu. Sedam minuta kasnije gosti izjednačuju nakon neopreznog izlaska Denića na vrh šesnaesterca. Gosti dolaze do vodstva u 57. minuti susreta nakon upitno dosuđenog jedanaesterca s obzirom da je prekršaj trebao biti dosuđen na 19 metara od Denićevih vrata.

Brojne prijetnje Kanarinaca isplatile su se jer je Omar Abuselyana u 74. minuti izjednačio na 2:2. Nova vrlo važna tri boda Rovinjcima je u 82. minuti donio najmlađi igrač na terenu i joker sa klupe, 16-godišnji Damir Kazalac. 

Također, uz rastrčane i agresivne Tankovića i Maružina valja spomenuti vratara Denića koji je u više navrata sjajno reagirao i samim time sprječavao šanse gostiju.

Nakon duže vremena pobjedu su donijeli svih 18 igrača zajedno sa trenerom koji su disali kao jedno.

Očito je prošlotjedni poraz Kanarinaca u Fažani dobrodošao zbog pristupa i zalaganja na samoj utakmici ali i kao dokaz i poticaj da znaju i mogu više.