Seniori remijem u novu natjecateljsku sezonu

Napisao/la  Datum: 29.08.2015.

Zadnja subota u kolovozu donijela je početak nove sezone Međužupanijske nogometne lige. U prvom kolu Kanarinci su na Valbruni ugostili nogometaše Vinodola sa kojima su odigrali neodlučeno i bez pogodaka.

Iako su 90 minuta prijetili i bili bolja momčad na terenu, rovinjski nogometaši nisu uspjeli realizirati brojne prilike na gol gostujućeg vratara Torbarine. Od samog početka u igri Rovinja vidjela se nova igračka dimenzija i dobro posložena igra koju je trener Peruško uigravao tijekom ljetnih priprema.

Prvu pravu stopostotnu priliku imali su žuto-plavi u 21. minuti susreta kada je Pamić sjajno ubacio a Hasanbegović poslao loptu pored gola. Četiri minute kasnije Petrinović ne koristi grešku u obrani Rovinja i također šalje loptu tik uz vratnicu. Prijetili su gosti i u nastavku preko Rubčića i Petrinovića no bez opasnosti za vratara Rovinja, Mladena Denića.

U drugom djelu, trener Peruško u igru uvodi Mataju, Vujičića i odličnog Marinovića te Rovinjci ubacuju u brzinu više i od 65. minute konstantno prijete na gol gostujućeg vratara. Još jednu takvu stopostotnu priliku propustili su Kanarinci u 72. minuti susreta kada Maružin promašuje nakon odlične asistencije Marinovića.

Samo minutu kasnije Mataja izlazi pred Torbarinom no čuvar gostujuće mreže izlazi kao pobjednik. U 75. minuti utakmice nakon greške u gostujućoj obrani, Marinović šalje sjajan lob prema gostujućim vratima no Mataja i ovog puta šalje loptu pored gola.

Sporan trenutak dogodio se u 82. minuti kada kanfanarski sudac Marin Vidulin isključuje Bellija zbog navodnog simuliranja u šesnaestercu iako je igrač Rovinja očigledno na leđima imao gostujućeg igrača.

I uz igrača manje Rovinjci nastavljaju prijetiti no bez prave realizacije i pogodka. U idućem kolu nogometaši Rovinja putuju u goste ekipi Buja, utakmica je na rasporedu u subotu (05. rujna) od 17 sati.