Priopćenje: Svi nezadovoljni igrači mogli su dobiti istupnicu bez suglasnosti Kluba do 31. siječnja

Napisao/la  Datum: 14.02.2018.

Nakon što je na službenim stranicama NK Rudara i portalu Istrasport objavljena vijest kako je igrač Rovinja Adnan Hasanbegović novi igrač Nogometnog kluba Rudar iz Labina, a bez prethodne suglasnosti sa Klubom, u nastavku prenosimo priopćenje vezano uz navedeni slučaj.

Rovinj, 14. veljače 2018.

''Dana 26.1.2018. nogometni klub Rovinj započeo je sa pripremama za proljetni dio prvenstva. Prozivci su se odazvali svi pozvani igrači osim Andree Maružina koji je pristupio u zimskoj stanci NK Pazinci i Paolo Bernobić koji je pristupio HNK Rijeci.

Nakon predstavljanja novog trenera i igrača, predsjednik kluba David Modrušan naglasio je da najveće pojačanje za klub predstavlja činjenica da je „kičma“ ekipe ostala na okupu, i da se za nadolazeće razdoblje računa na sve prisutne igrače.

Modrušan je isto tako naglasio da je 31.1.2018. krajnji rok do kojeg, ako ih ima, igrači nezadovoljni svojim statusom trebaju obaviti razgovor s upravom i stručnim stožerom i odlučiti o nastavku suradnje sa NK Rovinjom ili promijeniti sredinu.

Jedini igrač koji je zatražio razgovor s upravom kluba bio je Siniša Stojanov s kojim je 27. siječnja isti i obavljen nakon čega je Stojanov odlučio nastaviti svoju igračku karijeru u NK Pazinci i istupnica mu je izdana 29.1.2018 i to je jedini igrač s kojim je sastanak održan do prethodno dogovorenog roka.

2.2.2018. sastanak s predsjednikom kluba zatražio je Adnan Hasanbegović. Na sastanku je Hasanbegović izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u NK Rovinju. Predsjednik kluba mu je iznio činjenicu da je on prvi stoper kluba, da je vrlo bitna karika igračkog kadra i da bi bez njega itekako bili oslabljeni u nastavku prvenstva, te da je njegov ostanak u klubu prioritet.

O novonastaloj situaciji oko Hasanbegovića, predsjednik je obavijestio članove Izvršnog Odbora kluba. Vodstvo NK Rovinja jednoglasno se složilo da Hasanbegović mora ostati u klubu, i da shodno tome treba definirati nove uvjete suradnje između kluba i njega iako su uvijete suradnje za sezonu 2017.-2018. Hasanbegović i NK Rovinj definirali u srpnju 2017.

Modrušan je o stavu uprave obavijestio Hasanbegovića i s njime dogovorio novi sastanak kada će Adnan konkretno iznijeti svoja potraživanja.

Umjesto sastanka Hasanbegović se javio SMS porukom u kojoj je stajalo da želi napustiti klub. Odmah je na portalu Istrasport osvanula vijest da je Adnan Hasanbegović pristupio Rudaru iz Labina, iako je još uvijek registriran igrač NK Rovinja. Postupivši na taj način Adnan nije samo prekršio disciplinski pravilnik kluba, već je nemjerljivo iznenadio upravu, suigrače i svu sportsku javnost Rovinja.

Adnan Hasanbegović je igrač nogometnog kluba Rovinj. Naš klub od njega ne odustaje, iskreno se nadamo da će se pojaviti na treninzima i utakmicama te na taj način pomoći Rovinju na putu do ostvarenja cilja kojeg smo si za ovu sezonu postavili, a to je opstanak u 4. ligi, što bi se, bez njegove kvalitete, sigurno dovelo u pitanje obzirom na činjenicu da nas u proljetnom dijelu prvenstva očekuje, od 15 kola, 9 gostovanja i reorganizacija lige.

Što se tiče obeštećenja kojeg za Adnana tražimo sasvim je realno i na dohvat ruke organiziranom, financijski stabilnom, ozbiljnom i ambicioznom klubu kao što je Rudar iz Labina. Spomenuta sredstva bi uložili, ukoliko  do transfera Hasanbegovića u Rudar dođe, za pokrivanje troškova nastalih dovođenjem igrača koji bi djelomice nadomjestio izostanak Adnana i koji nam je neophodan za ostvarenje cilja opstanka u 4. ligi.

Želimo još napomenuti da je Adnan Hasanbegović, kao i svi ostali nogometaši koji su članovi klubova županijskih liga kao i  4. i 3., mogao dobiti istupnicu putem pošte, bez suglasnosti kluba u za to predviđenom periodu od 15.1.2018. do 31.1.2018. i shodno tome se slobodno preregistrirati za bilo koji drugi klub.

Uprava NK Rovinja je postupila u skladu s pravilnikom Hrvatskog Nogometnog Saveza i s ciljem da zaštiti interes svog kluba i svih njegovih članova.''