Zoran Peruško više nije trener Rovinja

Napisao/la  Datum: 02.05.2016.

 Zoran Peruško više nije trener Rovinja. Sporazumna odluka Kluba i trenera uslijedila je nakon subotnjeg poraza od Lokomotive.

Peruško je u Klub došao prije 18 mjeseci i u tom je periodu ostavio veliki utisak i unio novu dimenziju u igru i odnosu među igračima i vodstvu.

U izjavi za klupsku stranicu Peruško je rekao:

''Činjenica je da smo zadnju utakmicu pobijedili 5. ožujka i od te se činjenice ne može pobjeći niti bijeg tražim. Tu padaju i "veće face" od mene. Upali smo u krizu, čije ćemo uzroke tražiti kada završi sezona, a sada je jedini izlaz bio da se, na žalost, sporazumno raziđemo. Igrači su uvijek bili uz mene, kao i ja uz njih, pratili smo jedni druge, slijedili jedni druge, no to više nije bilo dovoljno. Želim da dignu glave, da se izvuku iz ove negativne serije i održe Rovinj tamo gdje mu je i mjesto. Svaki njihov slijedeći uspjeh, ali i neuspjeh, naravno, doživjeti ću kao da je i moj osobno. Strijepiti ću zajedno s njima do samog kraja, ali sam uvjeren da su oni jači od ove situacije i da će se iz nje izvući i osigurati opstanak u ovom rangu natjecanja.

Bilo mi je zadovoljstvo proteklih godinu i pol dana raditi u jednom, zaista sređenom Klubu, i sigurno je da se želim jednoga dana tamo i vratiti, te nadam se, ostaviti i dublji trag. Zahvaljujem se posebno predsjedniku Davidu Modrušanu i Milanu Stojanovu, koji je najčešće bio sa mnom kao predstavnik Kluba na utakmicama, ali i svim onim silnim entuzijastima u Upravi na svemu tijekom naše zajedničke suradnje.

I njima je kao i meni, ovaj rastanak pao izuzetno bolno i izuzetno teško, no Klub je iznad svega, iznad svih nas, i svi zajedno prisiljeni smo razmišljati isključivo o dobrobiti Rovinja. Sve ostalo je u ovom trenutku apsolutno nevažno i nebitno.''

Zahvaljujemo se treneru Zoranu Perušku za sve učinjeno za Klub i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu. Prvu ekipu preuzet će trener Ecio Krizmanić.