Odgovor na upit u svezi podizanja kotizacije

Napisao/la  Datum: 26.11.2015.

 S obzirom na upite pojedinaca vezano uz održavanje malonogometne lige, u cijelosti Vam dostavljamo priopćenje i obrazloženje aktualne teme.

Naime, u sezoni 2014/15 sudjelovalo je ukupno 12 ekipa veterana i 11 ekipa Prve lige uz kotizaciju od 1.800,00 kuna dok su dvije juniorske ekipe NK Rovinja bile oslobođene plaćanja iste.

Na temelju uplaćenih kotizacija prikupljeno je ukupno 37.800,00 kuna. U nešto više od dva mjeseca Lige, odigrano je ukupno 129 utakmica od čega su veterani odigrali njih 70 a 1. liga 59 utakmica.

Za odigravanje 129 službenih utakmica malonogometne lige, utrošeno je 15.480,00 kn za podmirivanje sudaca (60 kuna po sucu, na svakoj utakmici sudi dva suca) i 550 kuna za putni trošak suca iz Pule. Za nagradni fond i pehare izdvojeno je 12.000 kuna. Za kupnju lopti izdvojen je iznos od 1.440,00 kuna dok je za materijalne troškove i troškove radne zajednice (zapisničari i sl.) izdvojeno ukupno 4.000,00 kuna.

Nogometni klub Rovinj kao organizator malonogometne lige, uprihodio je ukupno 4.330,00 kuna što je utrošeno za nabavku opreme za omladinski pogon.
Prošle godine troškovi korištenja dvorane financirali su se iz Proračuna Grada Rovinj-Rovigno.

Budući da se za ovu natjecateljsku sezonu iz Proračuna Grada Rovinja-Rovigno sufinacira iznos od 50% troškova korištenja dvorane, ( za razliku od lanjskih 100% ) organizator je primoran iznaći dodatnih 50% sredstava, kako bi se turnir mogao održati. Sukladno navedenom, organizator je dodatnih 50% sredstava odlučio namiriti na način da ove godine klub ne ostvari dobit, odnosno da potencijalni prihod (lanjski iznos od 4.300,00 kuna) usmjeri u troškove organizacije, te da kroz povećanje kotizacije za 200,00 kuna po ekipi, odnosno ukidanjem novčane nagrade za ekipe, zajedničim angažmanom ostvarimo preduvijete za održavanje i organizaciju ovogodišnjeg malonogometnog turnira.

Moramo napomenuti da je kalkulacija učinjena na osnovu prošlogodišnjeg broja ekipa.

Istina je, da je iz godine u godinu broj ekipa, zainteresiranih za sudjelovanjem na zimskom turniru, sve manji, no, mišljenja smo da su insinuacije da je za to organizator odgovoran neutemeljene, neozbiljne i omalovažavajuće za sve one dobronamjerne ljude koji su kroz godine sudjelovali i sudjeluju u organizaciji turnira.

Organizator malonogometne lige je uvijek otvoren za sugestije i prijedloge koji će pomoći u razvijanju malonogometne lige. Predstavnici ekipa moraju angažiranije prisustvovati sastancima na kojima se rješavaju eventualni problemi i prijedlozi, međutim većina predstavnika ekipa na iste ne dolazi, već putem društvenih mreža iznosi vlastita stajališta.

Još jednom želimo podsjetiti sve zainteresirane da smo sastanak sa predstavnicima ekipa održali 19.11.2015. te da smo ih o svim gore navedenim detaljima (financije) i promjenama (trošak korištenja dvorane i konsekventno ukidanje novčanih nagrada i povećanje kotizacije) obavijestili u tom terminu.

Po pitanju nagrada za pobjedničke ekipe uvedene su onog trenutka kada je organizaciju turnira preuzeo NK Rovinj, prije toga jedine nagrade bile su pehari.