Zoran Peruško: Biti ćemo još kvalitetniji i bolji

Napisao/la  Datum: 23.06.2015.

Dvadesetak dana nakon završetka natjecateljske sezone u kojoj su naši seniori osvoji 11 mjesto, te mjesec dana prije početka priprema za novu sezonu, napravili smo kratki rezime ostvarenog i realiziranog sa trenerom Rovinja, Zoranom Peruškom koji se osvrnuo na same početke ali i planove za narednu sezonu.

Iza vas je odrađena polusezona u Rovinju, kako ste zadovoljni viđenim i odrađenim?

Zadovoljan sam. Iskreno sam zadovoljan prijemom u Rovinju, kako od strane igrača i Uprave tako i od cjelokupnog okruženja. Rovinj je nogometna institucija u Istri, Klub sa tradicijom što se vidi u svakom segmentu, od uvjeta za rad, preko kvalitetnog rada sa mladima, pa do seniorske ekipe.

Naravno, uvijek može bolje i težiti ćemo da u narednoj sezoni na svim razinama budemo još kvalitetniji i bolji.

Preuzeli ste Klub na početku drugog djela natjecanja što znači da sa dečkima niste odradili zimske pripreme na kojima bi bolje upoznali ekipu, koliko je to utjecalo na cjelokupni rezultat?

Istina, dolazak u Rovinj je došao naglo, zbog spriječenosti dotadašnjeg trenera i mog kolege Marijana Kesića poslom i zasigurno je vrijeme za prilagodbu bilo kratko, kako mene na novu sredinu tako i igrača na mene. No, i taj smo dio vrlo brzo apsolvirali i krenuli dalje.

Momčad je bila tjelesno sasvim solidno spremna, psihološki stabilna tako da to što nismo zajedno odradili pripreme nije utjecalo na konačni rezultat, koji je mogao biti bolji, ali i lošiji.

Preuzeli ste mladu momčad na kojima gradite igru uz, naravno, nekolicinu iskusnih. Jesu li ti mlađi igrači spremni za velike utakmice unatoč potrebnom iskustvu?

Jesu, uvjeren sam da jesu. Ja osobno volim rad sa mladim igračima, a nekolicina njih je pokazala da u slijedećoj sezoni i te kako ozbiljno možemo računati na njih. Govorim u prvom redu o Marinoviću, Maružinu, Perkoviću i Mihajloviću koji su u proljetnom dijelu doživjeli određenu afirmaciju, a punu afirmaciju očekujem u godini koja je pred nama.

Naravno, oni nisu jedini. Raduje me činjenica da će se na prvom okupljanju, uz navedene, 20.07. pojaviti i braća Kazalac, Filip Marić, Leonard Šverko, uz Stojanova, Blaževića i Matoševića koji su već imali određenu minutažu, te da za Rovinj u tom dijelu nema straha. Naravno, biti će tu i grešaka, ali uz strpljenje i rad sve će doći na svoje.

Na kraju sezone zauzeli ste ukupno 11 mjesto uz isto toliko pobjeda, koja su vaša očekivanja za iduću sezonu?

U prvom redu želim nastaviti kontinuitet dosadašnjeg rada te ga podići na viši nivo. A onda, uvjeren sam da možemo imati uspješnu sezonu.

Uskoro započinjete sa pripremama za narednu sezonu, hoće li biti kakvih promjena u igračkom kadru?

Hoće, naravno da će biti promjena. Uz postojeći kadar koji je okončao sezonu i koji u 90-postotnom omjeru ostaje na okupu (izuzev nekolicine koji odlaze na fakultet, ali koji posljednjih mjesec i pol dana nisu ni bili aktivni) te uz priključenje ovih mlađih koje sam ranije napomenuo, dolazi nam i pet novih igrača. Jedan napadač, tri vezna igrača i jedan centralni stoper. Obzirom da smo i dalje u razgovorima sa njima, njihova bi imena još uvijek zadržao kao malu tajnu.

Za sam kraj, gdje se vidite u novoj sezoni. Koja su vaša realna očekivanja?

Ne želim mirnu sezonu. Ne želim da ova momčad bude mirno sedma ili osma. Želim povišene tenzije do samog kraja, a to moji igrači jako dobro znaju. Neka ove godine te tenzije budu usmjerene prema vrhu ljestvice umjesto prema njenom dnu.