Mlađe kategorije porazima ušli u novu sezonu

Napisao/la  Datum: 13.09.2015.
Juniori 2015/2016 Juniori 2015/2016

Četiri utakmice - četiri poraza, rezime je to prvih odigranih kola mlađih kategorija. Subota je bila rezervirana za mlađe pionire i pionire koji su na Valbruni ugostili nogometaše Uljanika. Mlađi pioniri poraženi su rezultatom 4:0 dok su pioniri primili čak 5 pogodka (5:0).

U novu natjecateljsku sezonu ušli su također kadeti i juniori koji su ugostili vršnjake iz Poreča, nogometaše Jadrana. Kadeti su poraženi rezultatom 6:1 a jedini pogodak za žuto-plave postigao je Alen Mrvelj u 48. minuti susreta.

Svakako najzanimljiviju utakmicu odigrali su juniori koji su potvrdili kako je utakmica Rovinja i Jadrana uvijek derbi utakmica. Odlično su Rovinjci ušli u samu utakmicu i to pogodkom već u 6. minuti susreta kada je Matošević odlično probio po desnoj strani i preciznim ubačajem pronašao Mataju koji je rutinski pospremio loptu u gostujuću mrežu. Dvadesetak minuta samo Rovinjci postoje na terenu i diktiraju tempo, ne iskorištavajući brojne stopostotne prilike koje su imali Kazalac, Mihajlović, Matošević i Maružin.

Kako to već biva, ako ne zabiješ onda primiš. Tako je bilo i u ovom slučaju, Porečani su iskoristili greške u obrani Rovinja za postizanje čak 3 pogodka za vodstvo gostiju 3:1. Nadu Rovinju vraća autogol u 55. minuti (3-2) no ono što je jedino falilo u ovoj utakmici je malo sreće budući da bi bar bod bio i više nego zaslužan.