Zlatni pioniri Rovinja osvojili Uskršnji turnir

Napisao/la  Datum: 09.04.2015.

 

Pravu nogometnu rapsodiju pokazali su pioniri Rovinja pod vodstvom trenera Rusmira Omeragića na netom završenom Uskršnjem turniru koji su u Rovinju održao od 01. do 04. travnja pod nazivom ''Youth Movement Power" odnosno "Snaga Djece u Pokretu"

Da je pionirima prije početka turnira netko ponudio medalju bilo kojeg sjaja, vjerujemo da bi bez previše pitanja uzeli s obzirom na konkurenciju pionira koji su sudjelovali na turniru; NK Orijent, NK Mladost(Fažana), NK Kanfanar, NK Interblock, sudionici 1. Slovenske liga te najveći konkurenti u ligi, pulski vršnjaci NK Istra 1961.

U pet odigranih utakmica na turniru, rovinjski kanarinci ostvarili su ukupno četiri pobjede i jedan neriješen susret  uz gol razliku 13-4 što ih je uvjerljivo smjestilo na sam vrh sa osvjenim prvim mjestom i zlatnom medaljom.

Rezultati:

Orijent-Rovinj 1-1

Mladost-Rovinj 0-3

Interblock-Rovinj 2-5

Istra 1961-Rovinj 0-1

Kanfanar-Rovinj 1-3

Uz osvojeno prvo mjesto na turniru žuto-plavi kanarinci i pojedinačno su dobili nagrade za svoj doprinos. U ispunjenoj dvorani Gimnasium za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Mihael Močibob a uz medalju osvojio je i mobitel. Za najboljeg obrambenog igrača turnira proglašen je kapetan pionira Patrik Butući koji je, kao i Močibob ušao u najbolju 11-toricu cijelog turnira. Uz njih spomenimo da je odličan bio i Rene Krošnjak koji je proglašen za drugog strijelca turnira sa ukupno pet postignuta pogotka.

Zlatni pioniri nastupali su u sljedećem sastavu: Marić, Pauletić, Butući, Miučin, Senković, Vidan, Jurički, Bernobić, Ravlić, Krošnjak, Močibob,Čović, Miletić, Lukić, Gržinić