Priopćenje predsjednika: Klub nastavlja s natjecanjem

Napisao/la :Igor Franković // Srijeda, 04 Studeni 2020 13:23

U skladu sa preporukom koju je donio Izvršni Odbor Sportske Zajednice Grada Rovinj-Rovigno kompletan pogon NK Rovinj-a – CC Rovigno u proteklom vikendu nije sudjelovao u ligaškim natjecanjima sa niti jednom kategorijom.

O smjernicama, koje se nalaze u gore navedenoj preporuci, koje se odnose na preventivno djelovanje, u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19, odnosno sprečavanju ugrožavanja zdravlja mladih sportaša i njihovih obitelji, sprječavanju potencijalnih problema na poslu, zaposlenih sportaša, i u školi za učenike, u slučaju izricanja mjere izolacije momčadi kao posljedica kontakta sa zaraženim pojedincem na utakmici, smatramo da su odgovorne i kvalitetne. 

Želimo napomenuti da je Uprava Kluba jednoglasno prihvatila preporuku Sportske Zajednice i da je u potpunosti podržava jer smatra da se jedino na taj način može suzbiti širenje virusa COVID-19 i pridonijeti što bržoj normalizaciji situacije u našem društvu.

Nažalost, kada smo tražili odgodu utakmica i naveli kao razlog preporuku Sportske Zajednice Grada Rovinj-Rovigno, naš Savez nije uvažio motiv kojeg smo naveli, nije pristao na odgode utakmica, a neigrane utakmice su se registrirale sa rezultatom 3:0 u korist protivničkih momčadi. 

Našim je ekipama oduzet jedan bod, a Klub će biti i dodatno novčano kažnjen. Sankcijama tu nije kraj, naime, ukoliko idućeg vikenda ne odigramo prvenstvene utakmice, seniorska će momčad i one omladinskog pogona prema pravilniku biti izbačene u zadnji rang natjecanja.

Navedena činjenica dovela je do hitnog sastanka Izvršnog Odbora Kluba koji je odlučio da kompletan pogon nastavi sa ligaškim i kup natjecanjima kako bi se izbjegla sankcija izbacivanja u najniži rang. Odluka o nastavku natjecanja nije bila laka niti je ona donesena jednoglasno.

Upravu Kluba čine odgovorni i ozbiljni ljudi koji su svjesni ozbiljnosti trenutka u kojemu se svi zajedno nalazimo,međutim, procijenjeno je da bi izbacivanje Kluba u najniži rang istom nanijelo nenadoknadivu štetu na svim razinama, od one sportske pa do one društvene. Moramo istaknuti da niti Hrvatski Nogometni Savez, niti ostale momčadi sa kojima se mi natječemo u 3. HNL nisu pokazale razumijevanje za stav kojeg smo mi kao Klub zauzeli na osnovu preporuka, već su svoje ligaško natjecanje nastavili, u svim kategorijama, prema uputama Hrvatskog Nogometnog Saveza.

Također, želimo naglasiti da Hrvatski nogometni savez, kao i njihovi međužupanijski savezi nemaju razumijevanja za ovakve preporuke i čvrsto se drže  preporuke koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, te svoja natjecanja bez obzira na  situaciju i amaterizam, ne misli prekinuti.  Još jednom želimo napomenuti da na zdravstvenoj razini podržavamo preporuku Sportske Zajednice i da smo solidarni sa svim njezinim članicama koje su je podržale i primijenile, ali isto tako molimo za razumijevanje situacije u kojoj se NK „Rovinj“- CC „Rovigno“ trenutačno nalazi.

David Modrušan
Predsjednik NK „Rovinj“ – CC „Rovigno“

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Crikvenica 9 27
Grobničan 10 24
Jadran 10 23
Cres 10 19
Rudar 8 15
Uljanik 9 13
Vinodol 10 11
Nehaj 10 11
Novigrad 10 11
Pazinka 9 9
Buje 10 7
Naprijed 8 7
Krk 10 5
Rovinj 9 4

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/