Reakcija na članak objavljen u Glasu Istre

Napisao/la :Igor Franković // Utorak, 27 Listopad 2020 07:39

Nastavno na članak objavljen u Glasu Istre pod naslovom ' Pojedine utakmice odgođene su zbog stvarnog prodora virusa u neke klubove. Drugi, čini se, zloupotrebljavaju situaciju' u nastavku je reakcija i demantij Kluba.

Naime, u predmetnom članku između ostalog navodi se sljedeće.‘’Treći primjer je najekstremniji. U samoizolaciju od deset dana, barem na papiru, otišla je i suparnička momčad, iako je jasno da su se sa zaraženim protivničkim igračem susretali, i to ne svi, samo na otvorenom prostoru, i to u intervalima od nekoliko na sekundi. Očito je da je samoizolacijom moguće manipulirati kako nekom odgovara. Neslužbeno se može saznati da su se igrači NK Rovinja počeli raspitivati iz kojeg su razloga završili u samoizolaciji. Nije im potpuno jasno jer u momčadi nitko nije zaražen, a nakon utakmice protiv Naprijeda prije sedam dana ne postoje nikakvi simptomi koji bi ukazivali ni na moguću pojavu zaraze. Je li moguće da razlozi ne igranja ipak nemaju veze sa epidemiološkom situacijom?

Nitko od igrača ne želi izaći u javnost no problem je nastao kada je u klub "ušla" jedna talijanska agencija i igrački kadar "popunila" s nekoliko svojih sunarodnjaka. To domaćim igračima nije bilo po volji pa su odlučili protiv Uljanika ili ne nastupati ili samo biti prisutni na terenu, što bi prouzročilo popriličnu sramotu za sam klub. Očito su to u upravi kluba shvatili , pa su iskoristili   trenutnu situaciju, dobili odluku o samoizolaciji te uspjeli izbjeći takav scenarij za sljedeće dvije utakmice.’’

Naime, u tekstu kojeg potpisuje novinar Boris Vidulin insinuira se da je epidemiologinja propisala samoizolaciju igračima na zahtjev kluba,  odnosno da se samoizolacijom može manipulirati, što je po svakoj novinarskoj etici neprihvatljivo i sramotno!

Nadamo se da je uredništvu Vašeg medija ovaj tekst prošao ‘ispod radara’ i da ne potpisujete ove insinuacije koje su vrlo opasne i kažnjive.

U ovom trenutku na desetke ekipa u Istri nalaze se u samoizolaciji, koja se propisuje svakome tko je bio u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, pa je tako i našoj seniorskoj ekipi prema odluci stručnih ljudi propisana samoizolacija, koja nema nikakve veze, kako navodite, s navodnim problemima unutar Kluba.

Uprava Kluba najoštrije osuđuje insinuacije kojima se želi kompromitirati odluku renomirane epidemiologinje.

Dodajmo i činjenicu da s talijanskom tvrtkom nije potpisan nikakav sporazum, već je talijanska tvrtka „Sports Managment Gulf LLC“ poslala pismo namjere prema Upravi našeg Kluba vezano uz suradnju, odnosno ulaganja u omladinski pogon i seniore, što bi u ovoj financijski teškoj situaciji za sve pa tako i za naš Klub, bilo od velike pomoći.

Napominjemo da još uvijek nije potpisana nikakva vrsta suradnje, niti će ista biti potpisana, dok se prijedlog s naše strane ne razradi, a sve s ciljem kako bi se iznašao najbolji model kojim bi se dodatno podigla kvaliteta rada, s obzirom da nam je, kao što to skroz ističemo ali i djelima pokazujemo, u fokusu naš omladinski pogon.

Uprava NK Rovinj-Rovigno

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Crikvenica 9 27
Grobničan 10 24
Jadran 10 23
Cres 10 19
Rudar 8 15
Uljanik 9 13
Vinodol 10 11
Nehaj 10 11
Novigrad 10 11
Pazinka 9 9
Buje 10 7
Naprijed 8 7
Krk 10 5
Rovinj 9 4

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/