Demantij na članak objavljen na stranici IstraSport

Napisao/la :Igor Franković // Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 17:08

Ispred Uprave Nogometnog kluba Rovinj-Rovigno u nastavku je reakcija na članak objavljen na stranici IstraSport pod naslovom 'EKSPLODIRALE LAŽI | Na Valbruni igrači ne vjeruju vlastitom predsjedniku, pomirba ovaj put više nije moguća!'

Uprava Kluba oštro osuđuje izjavu u spomenutom članku,  koju su navodno izrekli igrači seniorske ekipe NK „Rovinj“-a ,  kojom se dovodi u pitanje odluka vrsne epidemiologinje koja je našoj seniorskoj momčadi propisala mjeru samoizolacije.

Podsjećamo da je u ovom trenutku u Istri mjera samoizolacije propisana brojnim ekipama koje su bile u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, pa su tako samo u Rovinju u ovom trenutku tri ekipe u samoizolaciji.

Nadalje, naš je Klub, zbog krize izazvane epidemijom COVID-19, izgubio značajna financijska sredstva, a posljedica toga je da su Klub napustili brojni igrači seniorske momčadi, pa je tako, u ovom trenutku, seniorska momčad sastavljena od nekolicine seniora i ostatkom juniorske momčadi, dok je shodno situaciji, kadetska momčad  priključena juniorskoj ligi NSŽI-ja.

Početkom listopada predsjednika našeg Kluba kontaktirao je predstavnik tvrtke „Sports Managment Gulf LLC“ koji je poslao pismo namjere iz kojeg je vidljivo da bi tvrtka koju predstavlja, željela uložiti u razvoj Kluba.

Prijedlog suradnje obuhvaća prije svega razvoj omladinskog pogona i seniorske momčadi, ulaganje u napredak postojećeg trenerskog kadra i sponzorski ugovor koji bi u proračun Kluba donio određena financijska sredstva kojima bi Klub raspolagao.

O svemu tome je predsjednik obavijestio Upravu Kluba koja je odlučila razraditi svoj prijedlog suradnje i predstaviti ga predstavniku tvrtke s ciljem postizanja jednog kvalitetnog sporazuma koji će pridonijeti još boljem razvoju našega Kluba i nogometa u našem Gradu.

Napominjemo da još uvijek nije potpisana nikakva vrsta suradnje, niti će ista biti potpisana, dok se prijedlog s naše strane ne razradi.

U tom kontekstu, zadnjeg dana prijelaznog roka, u Klub su dovedena tri mlada igrača iz Italije, koja Klubu ne predstavljaju nikakav teret u financijskom smislu, odnosno ne primaju nikakva financijska sredstva kao sportsku naknadu niti im je Klub dužan podmiriti troškove stanovanja i prehrane.

Napominjemo i kako njima nisu učinjena nikakva obećanja, i nisu dovedena kako bi na uštrb trenutačnih igrača bili privilegirani ili bili u prednosti prilikom odigravanja službenih utakmica.

Njima je rečeno, kao i svim ostalima igračima, da će imati priliku trenirati i pokazati koliko vrijede, a na temelju tih elemenata trener će naše momčadi odlučiti tko će, koliko i kada igrati.

Na kraju moramo, kao Uprava Kluba, iznijeti svoje nezadovoljstvo s objavom članka, te smatramo krajnje neprofesionalnim i neozbiljnim nekoga prozvati lažovom, a da se prije toga nije dala prilika svim stranama da iznesu svoj stav.

Želimo isto tako napomenuti da iz dotičnog članka nije jasno u čemu je to predsjednik Kluba lagao, a isto tako moramo naglasiti činjenicu da Klub ne vodi predsjednik nego Izvršni Odbor Kluba kojeg čine časni i odgovorni ljudi i koji pod nikakvim okolnostima ne bi dozvolili da se bilo što čini, što nije u korist Kluba i svih svojih članova, pogotovo onih najmlađih.


Uprava Nogometnog Kluba „Rovinj“-Club Calcistico „Rovigno“

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Crikvenica 9 27
Grobničan 10 24
Jadran 10 23
Cres 10 19
Rudar 8 15
Uljanik 9 13
Vinodol 10 11
Nehaj 10 11
Novigrad 10 11
Pazinka 9 9
Buje 10 7
Naprijed 8 7
Krk 10 5
Rovinj 9 4

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/