Predsjednik Modrušan uoči početka Treće HNL: Imamo mladu i ambicioznu ekipu

Napisao/la :Igor Franković // Četvrtak, 27 Kolovoz 2020 09:05

Ove subote gostovanjem kod Grobničana, seniori otvaraju novu natjecateljsku sezonu u sklopu Treće HNL.

Predsjednik Kluba David Modrušan tim je povodom gostovao na Rovinj FM-u gdje je progovorio o stanju u klubu, omladinskom pogonu kao i o seniorima.

Na samom početku čestitao je bivšem igraču Rovinja, Gabrielu Debeljuhu na sjajnom debiju u Ligi prvaka.

''Ponosan sam ne samo kao predsjednik kluba već i kao Rovinjac. Od jučer smo vidjeli koliko Cluj ima navijača u Rovinju i zato čestitam Gabrielu i njegovoj obitelji. To je jako bitno za nas jer se radi o prvom igraču, Rovinjcu koji je zaigrao u Ligi prvaka'' rekao je Modrušan koji je dodao kako je siguran da je pred njim jedna velika i uspješna karijera te kako je ovo samo početak lijepe priče.

Modrušan se dotaknuo omladinskog pogona kazavši kako je zadovoljan brojem članova u  omladinskom pogonu dodavši kako su ove godine započeli ranije s pripremama kako bi spremno dočekali natjecanje koje na rasporedu prvog vikenda u rujnu.

Kada je riječ o seniora, predsjednik se osvrnuo na smanjene prihode u Klubu što je rezultiralo odlaskom brojnih igrača.

''Nas je dovelo u probleme to što smo ostali bez dio sponzora koji ove godine nisu bili u mogućnosti pomoći klubu s obzirom na situaciju oko COVID-19. Mi smo također u našem proračunu morali napraviti rebalans i smanjiti dotacije za seniorsku momčad što je dovelo do odljeva igrača'' rekao je Modrušan koji je dodao kako nije očekivao da će toliko igrača napustiti klub.

''Moramo biti svjesni da je ovo poluprofesionalna liga i zato shvaćam njihov odlazak u potražnji za boljim angažmanom. Mi danas imamo jednu mladu ambicioznu ekipu i zato moramo pohvaliti sve dečke, trenera Kesića i njegovog pomoćnika koji su napravili jedan veliki posao tijekom srpnja i kolovoza.

Pokušati ćemo pokrenuti suradnju s dva ili tri iskusnija igrača kako bi našim mladima bilo jednsotavnije iznijetitaj sportski napor koji ih očekuje u Trećoj HNL.''

Modrušan je pohvalio rad struke omladinskog pogona na čijem je čelu trener Ecio Krizmanić kazavši kako se rezultati već vide.

Predsjednik NK Rovinja iskoristio je priliku i čestitao i bivšem igraču kluba, Faustu Budicinu na preuzimanju provligaške klupe Istre 1961, dodavši kako je debeljuh prvi Rovinjež koji je zaigrao u Ligi prvaka dok je Budicin bio prvi Rovinjež koji je zaigrao u Kupu UEFA odnosno današnjoj Europskoj ligi.

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Grobničan 1 3
Jadran 1 3
Rudar 1 3
Cres 1 3
Nehaj 1 3
Pazinka 1 3
Vinodol 1 1
Crikvenica 0 0
Novigrad 0 0
Krk 0 0
Uljanik 0 0
Buje 0 0
Naprijed 0 0
Rovinj 0 0

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/