Proslavljena 100. obljetnica NK Rovinja

Napisao/la :Igor Franković // Subota, 07 Prosinac 2019 11:20

Više od 600-injak ljudi okupilo se u petak navečer na proslavu stote obljetnice nogometnog kluba Rovinj za koju priliku je izrađena i izložba koja je bila postavljena u dvorani Academia Banqueta.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu nađu brojne generacije kluba, od one najuspješnije iz 70-ih pa sve do današnjih aktivnih nogometaša.

Uz brojne sportaše i goste, među uzvanicima su bili i viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač kao i mnogi drugi.

''Ovu proslavu obilježili smo onako kako Klub to zaslužuje, a bili su svi od bivših igrača i predsjednika, HNS-a pa do brojnih građana. Još jednom smo dokazali koja je to bitna karika u našem mikro društvu.'' rekao je predsjednik nogometnog kluba David Modrušan koji je pohvalio igrače i trenere jer su oni u fokusu i oni su ti koji zaslužuju pažnju.

Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić rekao je kako je ova proslava velika stvar i za koju su zaslužne brojne generacije Kluba.

''Nikada ne smijemo zaboraviti naše prethodnike i generacije koje su stvarale temelje da bi hrvatski nogomet imao poziciju u Europi i svijetu kao što to ima danas. S druge strane, moramo stvoriti uvjete da bi i buduće generacije mogle pratiti ovako visoke rezultate a sasvim sigurno da je NK Rovinj kroz svoje aktivnosti i radu s djecom zapisao debela slova u hrvatskom nogometu.''

Povodom 100. obljetnice, nogometnom klubu Rovinj čestitao je i gradonačelnik Marko Paliaga.

''U svojoj dugoj povijesti, NK Rovinj je doživio puno uspona i padova, zabilježio je pobjede i poraze, ali nije u niti jednom trenutku izgubio sportski i natjecateljski duh. Zahvaljujući entuzijazmu, ustrajnosti i posvećenosti svojih članova, danas, je NK Rovinj jedan od sportskih klubova našeg grada sa najdužom tradicijom. Priznanje je to svim dosadašnjim upravama, svim trenerima, igračima, ali i svima onima, koji su tijekom proteklih, često teških desetljeća, svojim radom doprinijeli ovom vrijednom jubileju.''

Predsjednik NK Rovinja David Modrušan uručio je i prigodna priznanja Valbruna sportu,Nogometnom klubu Mladost iz Rovinjskog Sela, Sportskoj zajednici grada Rovinja i Istarske županije, Udruzi nogometnih sudaca IŽ, Gradu Rovinju, HNS-u, HNS NS Rijeci, Nogometnom savezu Istarske županije i Hrvatskom olimpijskom odboru.

Prisutni su imali prilike prisjetiti se bogate povijesti NK Rovinja kroz 6-minutni video ali i kroz zanimljivu priču koju su ispričali povjesničar Marino Budicin i novinar Aldo Pokrajac koji su godinama pratili ovaj klub.

Prigodnim nastupom, obljetnicu su svojim nastupom uveličali klapa Valdibora te Sergio Preden Gato sa bendom, koji je ujedno i autor himne NK Rovinja 'La maglia gialla' koju su izveli na samom kraju svečanog programa.

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Opatija 12 27
Grobničan 13 26
Rudar 13 26
Krk 13 20
Crikvenica 13 18
Jadran 13 17
Novigrad 13 15
Vinodol 13 14
Uljanik 12 13
Pazinka 13 13
Rovinj 13 13
Nehaj 13 11

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/