SENIORI KRENULI SA PRIPREMAMA Trener Šljivo okupio zanimljivu momčad

Napisao/la :Igor Franković // Petak, 26 Srpanj 2019 20:01

Nogometni klub „Rovinj“ započeo je danas, 26. srpnja 2019. u 19:00 sati, sa pripremama za nadolazeću nogometnu sezonu koja će „kanarince“ vidjeti kao novake u 3. HNL Zapad.

 Veseli činjenica da će trener Sabit Šljivo imati na raspolaganju gotovo cijelu momčadi koja je u proteklom prvenstvu nosila dres NK „Rovinj“-a.

Izuzev Bugarina, koji je odlučio posvetiti se profesiji trenera golmana, jedini koji je još napustio „kanarince“ je Manolo Bilić koji će karijeru nastaviti u inozemstvu.

Uprava NK „Rovinj“ želi se i ovim putem obojici zahvaliti za doprinos kojeg su dali u osvajanju plasmana koji je omogućio „kanarincima“ natjecanje u 3. HNL Zapad.

nk2.jpg

 Rubrika dolazaka je nešto potpunija: uz Florijana Cindrića (NK Banjole), čije su kvalitete kao čovjeka i kao sportaša, itekako poznate na „Valbruni, potpis na pristupnicu NK „Rovinj“-a stavio je i iskusni Andrea Ottochian, koji je nakon austrijske epizode odlučio nastaviti svoju karijeru u matičnom klubu, potvrđujući na taj način želju NK „Rovinja“ da se javnosti, u godini kada slavi svoji stoti rođendan, predstavi kao stabilna i ambiciozna sredina. 

S prvom momčadi trenirati će još nekolicina pridošlih: Savić Stefan (FK Vojvodina), Nikola Gavrić (Sloboda Uzice), Siniša Tomić (Krk), Ivan Bubić (NK Medulin), Robert Raković (NK Istra), Ivan Frolja (Draga), Viktor Milošević (NK Žminj), Danijel Cvijetć (NK Mladost). O njihovom angažmanu i potpisu za klub ovise razne okolnosti.

Uprava kluba je i dalje u pregovorima sa još nekolicinom provjerenih igrača i čiji bi prelazak u NK „Rovinj“ trebao biti zgotovljen do idućeg tjedna.

Uz dobro poznati kadar pripremama su priključeni i najnadareniji juniori (Jurički, Krošnjak, Totić, Klarić, Dimoski, Perja, Kolombo, Paulinić) među kojima se nalaze i neka nova lica koja su odlučila svoju karijeru nastaviti u kadru pogona „kanarinaca“ i koji će zasigurno potvrditi epitet „pojačanja“ za juniorsku i kadetsku momčad koje će se ove godine natjecati, poput seniora, u višem rangu natjecanja.

nk5.jpg

Sve spomenuto  predstavlja garanciju i potvrdu da će se u NK „Rovinj“-u nastaviti sa praksom razvoja i afirmacije mladih igrača što potvrđuje i činjenica da će za koordinaciju rada u omladinskom pogonu biti zadužen iskusni trener Zoran Peruško, a juniore trenirati Abdulrazak Ekpoki, koji će ujedno biti i pomoćni trener Sabitu Šljivu.

NK „Rovinj“ itekako je ozbiljno pristupio izazovu kojeg predstavlja 3. HNL što je potvrđeno i dolaskom na Valbrunu velikog broja igrača na prvu prozivku (25 igrača), te navijača kluba koji su sa oduševljenjem pratili „kanarince“ u svom prvom treningu.

Današnjoj prozivci izostali su Vigan Hoxha, Danijel Cvijetić, Manuel Rudela, Viktor Milošević koji zbog poslovnih obveza nisu mogli prisustvovati prozivci. Ujedno, Amer Škiljan još se nije oporavio od ozljede koljena, kao ni Sandro Matić koji će se pripremama uključiti nešto kasnije.

Uz trenera Sabita Šljivu i stručno vodstvo, okupljenima se obratio i predsjednik Kluba, David Modrušan koji je izrazio zadovoljstvo odrađenim poslom ususret početku nove natjecateljske sezone.

Dogovorene pripremne utakmice:

7.8. Jadran

10.8. Pazinka

17.8. Uljanik

24.8. Smoljanci

Generalni Sponzori

grad_rovinj.png
ikb.png
maistra.png
tz.png

rovinjsport logo

Tablica prvenstva

RB.: EKIPA: POR.: BODOVI:
Grobničan 26 66
Vinodol 26 46
Nehaj 26 44
Pazinka 26 44
Borac 26 43
Naprijed 26 39
Rovinj 26 39
Buje 26 37
Otočac 26 35
Rudar 26 33
Cres 26 33
Uljanik 26 29
Mladost Fažana 26 29
Crikvenica 26 27
Vihor 26 23
Halubjan 26 9

Tehnički sponzori

http://www.acerbisfootball.it/